Συλλογή και δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών στο ΜΚΟ ΡΕΤΟ Δευτέρα, 09-02-2015 12:25

Συλλογή και δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών στο ΜΚΟ ΡΕΤΟ

Στα πλαίσια της πολλαπλής δράσης του ομίλου Ροταράκτ Διονύσου, πραγματοποιήθηκε συλλογή και δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών στο ΜΚΟ ΡΕΤΟ.

H Reto είναι μια διεθνής εθελοντική οργάνωση με κέντρα απεξάρτησης σε όλον τον κόσμο. Η ιδρυτική πράξη είχε γίνει το 1985 στην Ισπανία από ιδεαλιστές βαθιά θρησκευόμενους ανθρώπους.

 Η Θεραπεία είναι δωρεάν. Προσφέρει βοήθεια σε άστεγους, αλκοολικούς και γενικά πάσης φύσεως εξαρτημένους. Ωστόσο συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που απευθύνονται σε αυτήν την οργάνωση για θεραπεία είναι τοξικομανείς. Μάλιστα και οι ίδιοι οι εθελοντές, ως πρώην τοξικομανείς στην πλειοψηφία τους γνωρίζουν πώς να πλησιάσουν αυτά τα παιδιά, πώς να τους μιλήσουν ώστε να τους αγγίξει και να τους δώσει ελπίδα.

Η φιλοσοφία είναι απλή. Απομακρύνει τους τοξικομανείς από το περιβάλλον τους και τις κακές τους επιρροές. Τους βάζουν να δουλεύουν σκληρά ώστε να μην ευκαιρούν να σκεφτούν τίποτα άλλο. Xρησιμοποιείται ως θεραπεία δηλαδή η εργασιοθεραπεία. Ο εξαρτημένος ασχολείται με διάφορες τέχνες, ξυλουργική, αλουμίνια, επισκευή οικιακών ηλεκτρικών συσκευών μεταφορές που θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμες αργότερα στην ζωή τους προκειμένου να τους εξασφαλισει ένα επάγγελμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

...αν και είναι αρκετά νέος, αφού ιδρύθηκε επίσημα μόλις τον Μάρτιο του 2010, ακολουθώντας τις αρχές και την φιλοσοφία των Ομίλων Rotary και Rotaract παγκοσμίως, έχει ήδη παράγει έργο και έχει παρουσιάσει πληθώρα δράσεων, οι οποίες αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν.